Skänk en minnesgåva

En minnesgåva skänker du i stället för, eller som komplement till, en blomma på en begravning. Då skickar vi ett minnesblad (utskrivet eller digitalt, du väljer själv) till den mottagare du valt.

När du skänker en minnesgåva till Ericastiftelsen använder vi din gåva till stöd och behandling av barn och unga som mår psykiskt dåligt.

Så här gör du

Minnesbladet

Så här ser ett minnesbladet ut (klicka på bilden för att se en större bild):

Bild på minnesblad

För att beställa ett minnesblad, skicka ett mejl till givarservice@ericastiftelsen.se med följande information:

  • Adress till var minnesbladet ska skickas och om det ska vara utskrivet eller digitalt. Tänk på att Postnords leveranstider för brev i dagsläget är längre än den varit tidigare, räkna med att beställa ditt minnesblad minst åtta dagar innan begravningen. Oftast skickas minnesbladet till en begravningsbyrå, men det förekommer även att vi skickar det till anhöriga eller direkt hem till dig om du själv vill ta med det (och inte har egen skrivare).
  • Vilken hälsning som ska stå på minnesbladet, till exempel en dikt eller ”En sista hälsning”. Om du inte vill skriva en hälsning, går det också bra.
  • Vilka namn som ska stå på minnesbladet, vilka gåvan är från.

När minnesbladet är klart skickar vi det till dig i pdf-format via e-post eller skickar det till begravningsbyrån via post (beroende på vad du valt ovan).

Betalning

Vi arbetar just nu med att ta fram en betallösning till minnesgåvor. Under tiden tar vi emot minnesgåvor via Swish 1231407782 eller Bankgiro 5503-8525. Skriv ditt namn och ordet ”minnesgåva” i meddelandefältet så vi vet vem gåvan kommer från.

Du väljer själv vilket belopp du vill skänka, men vi har satt ett minsta belopp till 50 kr. Det vanligaste är att skänka ett belopp som motsvarar vad du skulle lagt på en begravningsblomma.

Till sist – tack!

Ett stort tack för att du skänker din minnesgåva till Ericastiftelsen. Du ger oss möjlighet att stödja och hjälpa barn och unga som varit med om saker ingen skulle behöva vara med om.