Vi söker PTP–Psykolog

Två pojkar som blåser upp kinderna och ser busiga ut

Om Ericastiftelsen

Ericastiftelsen är en icke-vinstdrivande, politiskt och religiöst obunden, idéburen stiftelse som på uppdrag av staten bedriver högskoleutbildning och enligt avtal med Region Stockholm erbjuder psykosocialt stöd och psykologisk behandling till barn och unga i åldern 0-25 år. Vår metodutvecklings- och forskningsverksamhet är integrerad i de insatser som bedrivs.

På Ericastiftelsen arbetar ett tjugotal medarbetare: psykologer, psykiatrer, socionomer, administratörer och pedagoger. Våra lokaler finns på Odengatan 8 och 9 centralt i Stockholm. Verksamheten baseras på psykodynamisk teori med integrerade element bland annat från anknytnings-, trauma- och inlärningsteori samt psykoterapiforskning och beprövad erfarenhet.

Om tjänsten som PTP-psykolog

Som PTP-psykolog arbetar du huvudsakligen i vår kliniska verksamhet, under handledning, med bedömning, utredning, stöd och behandling av barn, unga och deras närstående. Ungefär en tredjedel av tjänstgöringen består av arbetsuppgifter inom vår metodutvecklings- och forskningsverksamhet. Det gäller främst databashantering, databearbetning och rapportering i pågående projekt.

Du bör ha ett starkt engagemang för barn och unga, förmåga att arbeta flexibelt i nära samverkan med andra yrkesgrupper och lust att bidra till utveckling av arbetssätt med barns och ungas psykiska hälsa i fokus. Arbetet sker mestadels i Ericastiftelsens lokaler och ibland externt i andra regionala verksamheter.

Kvalifikationer: Psykologexamen. Erfarenhet av arbete med barn och unga, gärna i en kliniskt inriktad verksamhet är meriterande liksom intresse för och erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, initiativ- och samarbetsförmåga.

Tillträde: Juni 2021, tjänsten är på heltid och tidsbegränsad under ett år.

Sista ansökningsdag: 11 maj 2021. Mejla ansökan med CV och personligt brev till verksamhetschef och rektor Anna Norlén, på e-post anna.norlen@ericastiftelsen.se