Kurs i Time-limited MBT-C, 20 hp

Pojke klättrar i träd

Tidsbegränsad mentaliseringsbaserad psykoterapi för barn (Time-limited MBT-C) är en kurs på högskolenivå omfattande 20 hp som startar 11 november 2020. Sista ansökningsdag är 16 oktober 2020.

Mentaliseringsbaserade (MBT) behandlingsmodeller bygger på en integrering av psykodynamiska principer, anknytningsteori och empiriska studier av mentalisering.

På Ericastiftelsen pågår sedan drygt tio år ett utvecklingsarbete när det gäller tidsbegränsade psykoterapimetoder för barn och unga (Thorén, et al. 2016). Detta utvecklingsarbete innebär också ett internationellt samarbete med forskare och kliniker vid bland annat Anna Freud Center i London, De Jutters Child and Youth Mental Health Service i Haag i Holland, Université Laval i Quebec och Yale Child Study Center i New Haven, USA.

Nu ger vi en kurs i tidsbegränsad mentaliseringsbaserad psykoterapi för barn på högskolenivå, omfattande 20 hp. Kursen vänder sig till legitimerade psykoterapeuter och sökande med grundläggande psykoterapiutbildning som arbetar med behandling av barn och deras föräldrar inom barn- och ungdomspsykiatrisk verksamhet eller liknande.

Läs mer om kursen ”Tidsbegränsad mentaliseringsbaserad psykoterapi för barn”