Föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning: hur kan vi förstå, möta och stödja?

Psykolog Mårten Hammarlund disputerade nyligen vid Stockholms universitet, på en avhandling om föräldraskap och barns utveckling i familjer där en förälder har en intellektuell funktionsnedsättning. Den 17 april berättar han om sin forskning, under seminariet ”Föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning – att förstå, möta och stödja”. Seminariet är öppet för allmänheten.

Mårten Hammarlund är fil.dr. i psykologi, psykolog, psykoterapeut och specialist i klinisk barn- och ungdomspsykologi, verksam vid Ericastiftelsen och Stockholms universitet.

Mårten har lång erfarenhet av att arbeta med barn och deras familjer, och har ett särskilt intresse för hur föräldrars livserfarenheter och levnadsomständigheter påverkar deras föräldraskap och deras barns utveckling. I sin avhandling har han fokuserat på föräldrar med intellektuell funktionsnedsättning, och på betydelsen av att uppmärksamma dessa föräldrars egen utsatthet för vanvård och övergrepp under uppväxten, för att förstå svårigheter i föräldraskapet.

Under seminariet presenterar Mårten sin forskning, och resonerar kring hur den kan användas för att möta och stödja denna utsatta föräldragrupp.

Om seminariet

Som upptakt till Ericastiftelsens 90-årsfirande i höst håller vi i en serie seminarier om ny forskning och nya metoder inom området barn, unga och psykisk hälsa. Dessa vänder sig till dig som arbetar professionellt med barn och unga, men också till dig som är intresserad och nyfiken. Detta är det femte seminariet i serien och deltagande är kostnadsfritt.

Vi börjar redan 17.00 med soppa och bröd till självkostnadspris (50 kr som betalas med Swish på plats) för den som vill äta och mingla lite innan (observera att bara behöver betala om du vill ha soppa/bröd, i övrigt är deltagande kostnadsfritt).

Datum: 17 april
Tid: Kl. 18.00-19.30 (från 17.00 om du vill äta soppa och bröd)
Adress: Ericastiftelsen, Odengatan 9, 11424 Stockholm

Seminariet kommer även att finnas att ta del av digitalt. Då får du en länk av oss som är giltig i en vecka. Länken mejlas ut cirka en vecka efter seminariet.

OBS! Det fysiska seminariet är fullt. Du kan fortfarande anmäla dig nedan till att få en digital länk i efterhand.

Anmälan har stängt. Sista anmälningsdag var den 12 april.