Självmord i förskola/skola

Självmord är ett ämne som är svårt att prata om och som många känner obehag och rädsla inför. Därför är det extra viktigt att både elever och personal får tillgång till stöd när ett självmord inträffar och att skolor har kompetens i det suicidpreventiva arbetet.

Ett självmord kan drabba elever och personal oavsett om de har förlorat någon närstående, ett annat barn/ungdom eller en lärare.

Om insatsen

Utifrån förskolans/skolans önskemål kan vi erbjuda stöd i allt ifrån förebyggande kompetenshöjning, krisplan, kommunikation, planeringsmöten samt vid behov ge direkt krisstöd till barn, unga och närstående. Vi har möjlighet till digitala möten.

Vår insatsgrupp har hög kompetens inom trauma och innefattar psykologer, läkare och psykoterapeuter, vilket innebär att vi kan erbjuda er ett samlat stöd från flera olika vinklar.

Kontakt

Fyll i nedanstående formulär så kommer vi att kontakta er inom två arbetsdagar. Är ärendet akut, ring till vår reception direkt på 08-402 17 60 (öppen mellan 9-16 på vardagar) och berätta att ärendet gället stöd till förskola/skola efter självmord.

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Illustration: Kajsa Åhlander Persson