Seminarium med David Clinton

David Clinton
Foto på David Clinton: Studentlitteratur

"Att förstå och bemöta ätstörningar" är namnet på David Clintons senaste bok. Den 31 maj kommer han till Ericastiftelsen för att genomföra ett seminarium på temat och berätta om boken. Seminariet är öppet för allmänheten.

David Clinton är docent i psykologisk medicin vid Karolinska institutet, psykolog, psykoterapeut och psykoanalytiker. Han är också forskningchef vid Institutt for spiseforstyrrelser i Oslo.

David har mycket lång erfarenhet av behandling och forskning på området ätstörning och har nyligen kommit ut med boken ”Förstå och bemöta ätstörningar”.

Boken integrerar aktuell forskning och personliga reflektioner från behandlare och personer med egen erfarenhet av ätstörningar för att ge en rik helhetsbild av vad det innebär att ha en ätstörning och betydelsen av medmänskliga relationer för tillfrisknande.

Under seminariet kommer David att presentera boken och ge sina kommentarer till den.

Om seminariet

Som upptakt till Ericastiftelsens 90-årsfirande 2024 håller vi i en serie seminarier om ny forskning och nya metoder inom området barn, unga och psykisk hälsa. Dessa vänder sig till dig som arbetar professionellt med barn och unga, men också till dig som är intresserad och nyfiken. Detta är det tredje seminariet i serien och deltagande är kostnadsfritt.

Vi börjar redan 17.00 med soppa och bröd till självkostnadspris (50 kr som betalas med Swish på plats) för den som vill äta och mingla lite innan (observera att bara behöver betala om du vill ha soppa/bröd, i övrigt är deltagande kostnadsfritt).

Datum: 31 maj 2023
Tid: Kl. 18.00-19.30 (från 17.00 om du vill äta soppa och bröd)
Adress: Ericastiftelsen, Odengatan 9, 11424 Stockholm

Seminariet kommer även att finnas att ta del av digitalt. Då får du en länk av oss som är giltig i en vecka. Länken mejlas ut cirka en vecka efter seminariet.

OBS! Seminariet på plats på Odengatan är fullt. Det går fortfarande att anmäla sig för att få digital länk.