Hur mår den psykodynamiska psykoterapin idag?

Björn Philips, fotograf: Henrik Dunér. Agneta Thorén, fotograf: Hanna Källebo Neikter.

 

Vad säger evidensläget om lämpligheten för modern PDT för behandling av vanliga psykiatriska tillstånd som exempelvis ångest och depression?

Björn Philips, som är psykolog och professor i klinisk psykologi vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet, kommer till Ericastiftelsen för att presentera aktuella forskningsrön utifrån en ny internationell paraplyöversikt över de senaste årens studier med hög kvalitet. Slutsatsen som dras är att PDT bör få en utökad plats inom både första linjens psykiatri och specialistpsykiatrin.

Agneta Thorén, som är psykolog och forskningsledare på Ericastiftelsen bidrar med det aktuella kunskapsläget för PDT inom området barn- och ungdomspsykoterapi.

Om seminariet

Som upptakt till Ericastiftelsens 90-årsfirande i höst håller vi i en serie seminarier om ny forskning och nya metoder inom området barn, unga och psykisk hälsa. Dessa vänder sig till dig som arbetar professionellt med barn och unga, men också till dig som är intresserad och nyfiken. Detta är det sjätte seminariet i serien och deltagande är kostnadsfritt.

Vi börjar redan 17.00 med soppa och bröd till självkostnadspris (50 kr som betalas med Swish på plats) för den som vill äta och mingla lite innan (observera att bara behöver betala om du vill ha soppa/bröd, i övrigt är deltagande kostnadsfritt).

Datum: 22 maj
Tid: Kl. 18.00-19.30 (från 17.00 om du vill äta soppa och bröd)
Adress: Ericastiftelsen, Odengatan 9, 11424 Stockholm

Seminariet kommer även att finnas att ta del av digitalt. Då får du en länk av oss som är giltig i en vecka. Länken mejlas ut cirka en vecka efter seminariet.